Veuve Clicquot

Het champagnehuis "Champagne Veuve Clicquot Ponsardin" werd opgericht in 1772. Het huis heeft haar naam verbonden aan de Zakenvrouw van het jaar-prijs. Het huis dankt zijn naam aan Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, een goede zakenvrouw die na de dood van haar man jarenlang leiding gaf aan het bedrijf. De weduwe liet haar champagnehuis en een groot deel van de wijngaarden na aan haar compagnon Mathieu Édouard Werlé

Veuve Clicquot-Ponsardin is gevestigd in Reims. Het bedrijf is dan ook op het gebruik van de pinot noir gericht.

De nadruk ligt bij dit huis op de assemblage en het vakmanschap van de keldermeester, niet op de herkomst van de druiven. Het huis bezit 286 hectare wijngaarden die goed zijn voor een kwart van de benodigde druiven. Van die wijngaarden liggen 126 hectare rond de Grande Montagne de Reims. Daar wordt vooral pinot noir verbouwd. Ander bezit ligt in Pargny-les-Reims, de Petite Montagne de Reims en Ay in de vallei van de Marne. De rest wordt van de contractboeren in gemeenten in de champagne gekocht. In de kelders liggen 35 miljoen flessen te rijpen.

De champagnes van Veuve Clicquot zijn typisch voor de "style de Reims" waar de champagnehuizen altijd veel pinot noir hebben gebruikt.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.