Champagne

Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendst, maar er is ook rosé champagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam champagne dragen. De term "Franse champagne" is dus een pleonasme, aangezien champagne per definitie uit Frankrijk komt.

In Nederland wordt champagne meestal traditioneel bij bijzondere gebeurtenissen gedronken, zoals met oudjaar, bij de doop van een schip, bij een jubileum of na een geboorte. Maar waarom zou u een mooie champagne niet drinken wanneer u niet specifiek iets te vieren heeft? Vaak wordt champagne daarin onderschat, een mooie champagne is heerlijk tijdens een mooie avond of diner.

Naast onze prachtige glazen bieden wij op Nieuwewijnglazen.nl ook 3 topmerken champagnes aan: Moët & Chandon, Dom Pérignon en Veuve Clicquot. Dit zijn mooie champagnes die het hele jaar door gedronken kunnen worden.


Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.